(044) 383-75-50
(095) 570-31-85
(063) 383-24-24
(098) 025-46-15
(095) 570-31-85
(063) 383-24-24
(098) 025-46-15
Корисна інформація про Чорногорію
Пляжі Чорногорії
Пляжі в Чорногорії одні з найкращих у світі, а завдяки їх різноманітності можна вибрати відпочинок біля моря на будь-який смак. Тут зустрічаються ділянки з дрібним піском (Улціньская рів'єра, Будванськая рів'єра), більша ж частина (Жаніц, Нівіц, Сутоморе) з дуже дрібною галькою, розміром з гречану крупу. Штучні пляжі (бетонна платформа) розташовані в Тіваті, Герцег-Нові, Барі, Ігало. Є досить багатолюдні пляжі, а є відокремлені, є пляжі для "текстильників" і для нудистів, є, платні і безкоштовні. Практично всі пляжі розташовані в затишних, закритих від вітру і хвиль бухтах між крутими скелями. Протяжність морського узбережжя Чорногорії складає 299 км, а протяжність пляжів — 73 км. Прокат парасольок і лежаків обійдеться у 5-7 EUR за день. Постояльці 4-5 зіркових готелів, як правило, користуються парасольками і лежаками безкоштовно. Найбільший пляж ("Велика плажа") розташований Погоди, його протяжність — 13 км
Кухня Чорногорії
Кухня Чорногорії вдало відображає гарячий темперамент місцевого населення та національний колорит країни. Відмінною рисою всіх страв є висока екологічність використовуваних продуктів. Чорногорська земля настільки щедра і плодюча, що штучні добрива практично не застосовуються, а що таке генетично модифіковані продукти місцеве населення поняття не має. Чорногорія, визнана екологічним державою виготовляє також фрукти і овочі, які містять запас всіх необхідних мінералів і вітамінів. До речі, і якість води тут не підводить. А це важливий чинник в процесі приготування будь-якого кулінарного шедевра.
Приїхавши в Чорногорію варто спробувати:
Негушський сир і негушський пршут. Останнє словосполучення іменує дуже смачне в'ялене м'ясо, яке давно стало одним з невід'ємних елементів національної кухні Чорногорії. Його вживають повсюдно: як окрему закуску, і як складовий елемент різних страв, наприклад піци.
Каймак. Одне з відомих чорногорських страв готується з овечого молока. При цьому молоко наливається в плоску миску і три години стоїть в теплій печі. Далі його охолоджують, верхній шар знімається, що залишилася масу солять. Часто в каймаку готують баранину або курку.
М'ясні страви. Ковбаски "чевапчичи" (готуються з рубленого м'яса), "ягнятина з-під сача" (м'ясо запікається під чавунною кришкою, на поверхні якої розташовані жар), баранина з морквою і запашними корінням, зварена на молоці, величезна котлета під назвою плескавіца, і королівське блюдо "мешано відбувається" (асорті з тюфтельок, печінки, домашніх ковбасок і свинячий котлетки).
Рибні страви. "Рибля чорба" - вуха, що представляє собою рибне пюре з різноманітних сортів прісноводної риби, присмачене гострим перчиком. Варто спробувати також кальмарів-гриль під сиром, мідій в лимонному соку або форель по-подгорицки (запашні коріння і соус з кислого молока використовуються в кухні Чорногорії доставлять неземну насолоду найвимогливішому гурманові).
Кухня Чорногорії вдало відображає гарячий темперамент місцевого населення та національний колорит країни. Відмінною рисою всіх страв є висока екологічність використовуваних продуктів. Чорногорська земля настільки щедра і плодюча, що штучні добрива практично не застосовуються, а що таке генетично модифіковані продукти місцеве населення поняття не має. Чорногорія, визнана екологічним державою виготовляє також фрукти і овочі, які містять запас всіх необхідних мінералів і вітамінів. До речі, і якість води тут не підводить. А це важливий чинник в процесі приготування будь-якого кулінарного шедевра.
Приїхавши в Чорногорію варто спробувати:
Негушський сир і негушський пршут. Останнє словосполучення іменує дуже смачне в'ялене м'ясо, яке давно стало одним з невід'ємних елементів національної кухні Чорногорії. Його вживають повсюдно: як окрему закуску, і як складовий елемент різних страв, наприклад піци.
Каймак. Одне з відомих чорногорських страв готується з овечого молока. При цьому молоко наливається в плоску миску і три години стоїть в теплій печі. Далі його охолоджують, верхній шар знімається, що залишилася масу солять. Часто в каймаку готують баранину або курку.
М'ясні страви. Ковбаски "чевапчичи" (готуються з рубленого м'яса), "ягнятина з-під сача" (м'ясо запікається під чавунною кришкою, на поверхні якої розташовані жар), баранина з морквою і запашними корінням, зварена на молоці, величезна котлета під назвою плескавіца, і королівське блюдо "мешано відбувається" (асорті з тюфтельок, печінки, домашніх ковбасок і свинячий котлетки).
Рибні страви. "Рибля чорба" - вуха, що представляє собою рибне пюре з різноманітних сортів прісноводної риби, присмачене гострим перчиком. Варто спробувати також кальмарів-гриль під сиром, мідій в лимонному соку або форель по-подгорицки (запашні коріння і соус з кислого молока використовуються в кухні Чорногорії доставлять неземну насолоду найвимогливішому гурманові).